MAGYAR| ENGLISH
Főoldal EseménynaptárProjektekSzolgáltatásokRólunkKapcsolatGINOP-2.2.1-15-2017-00092 projektLetöltések
 
 
Rólunk
» Bemutatkozás
» Cégadatok
» Sajtószoba

Keresés
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
Partnereink

Bemutatkozás

A BME VIKING Villamosmérnöki és Informatikai Kutató-Fejlesztő Zrt. 2008 novemberében alakult.Tevékenysége a villamosmérnöki és informatikai ágazat egészét felöleli. Ezen belül különösen a vezetékes és mobil távközlés, az intelligens energetikai hálózatok, a megújuló energiaforrások, az elektronikai technológia, valamint a képalkotó orvosi diagnosztika területén végez kutatás-fejlesztési tevékenységet.
 


A cég megalakításának egyik célja, hogy a kutatás-fejlesztés területén megteremtse a vállalkozói szférával történő harmonikus együttműködés lehetőségét, vállalkozási formában nyújtson kutatás-fejlesztési szolgáltatásokat piaci szereplők részére, aktívan vegyen részt kutatás-fejlesztési projektekben, valamint ennek mentén projekt-menedzsment feladatokat lásson el.

 
A BME VIKING Zrt. másik fő feladata a tudás- és technológia-transzfer folyamatban való részvétel. Az egyetem részvételével folyó kutatási, fejlesztési projektekben számos új megoldás, új technológia, algoritmus, szoftver, eljárás, módszer jön létre, technológiai és kutatás- fejlesztési eredmény születik, és/vagy szabadalom keletkezik, amelyek hasznosíthatók az iparban, piaci körülmények között is valamilyen termék vagy szolgáltatás formájában.
A BME VIKING Zrt. szerepe az, hogy ezeket a kutatási eredményeket - s a hozzá kapcsolódó iparjogvédelmi vonatkozásokat - piacon értékesíthető termékké, technológiává konvertálja projekt létrehozásával, vagy spin-off vállalkozásokon keresztül.
A társaság 2012. márciustól nonprofit gazdasági társaságként (egyszemélyes részvénytársaság) működik tovább.


A BME VIKING Nonprofit Zrt. feladata tehát, hogy ezeknek az új, magas technológiai szintű, tudás-intenzív vállalkozásoknak a létrehozásában és későbbi megerősítésében működjön közre és képviselje az alapító egyetem tulajdonosi érdekeit.


A BME Magyarország vezető műszaki felsőoktatási intézménye, mely 2010-ben kutatóegyetemi címet nyert el. A felsőoktatási intézmények közül a BME rendelkezik a legnagyobb műszaki-kutatásfejlesztési kapacitással az országban.
Az egyetem jelentős hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet végez, kiemelkedő színvonalú képzést nyújt, valamint meghatározó a teljesítménye a doktori képzés területén.


 BME VIKING
Villamosmérnöki és Informatikai Kutató-Fejlesztő Nonprofit Zrt.
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2. "Q" épület.
Tel: +36 1 463 2433 Fax: +36 1 463 2430
E-mail: info@bmeviking.hu
www.bmeviking.hu

Karbantartás, továbbfejlesztés: Pietra Webgen Kft. Powered by: gsonline WebNDesign